Napsugárstúdió – külső, - belső összhang, út az egység harmóniájához       Napsugárstúdió – egy hely ahol ÖN számít, ahol ÖN (is) számíthat szolgáltatásainkra       Egyedi megoldások a lakberendezésben – Napsugárstúdió       Esztétika, harmónia, egészség – széleskörű szolgáltatások – Önnek is – Napsugárstúdió       Ha fontos ÖNNEK az egészség és a harmónia – az élet minden területén – Napsugárstúdió      
Elérhetőségek:

Telefon: 06/70/3132-351

info@napsugarstudio.hu
napsugar.eva@freemail.hu

H-6000. Kecskemét Március 15 utca 8.


Nyitvatartás:

Rugalmas - ügyfélfogadás bejelentkezés - előzetes egyeztetéssel.
Szünnap: vasárnap és hétfő

Bővebben: pranagyogyitaskecskemet
vagy: http://pranamuhely.hu
Etka Jóga

Mindig is érdeklődéssel fordultam a jóga irányába, de igazán - sokakkal egyetemben én is egészségem csorbulásakor - gerincproblémáim végett kerültem kapcsolatba vele.

Több fajtáját kipróbálva jutottam el az Etka jóga erőgyűjtő módszerhez, ahol – túlmutatva a kezdeti elvárásaimon és motiváltságon – egy olyan életformával találkoztam, mely a mindennapokba is beépítve – minőségibb fizikális és mentális kondíciót teremt.

Jómagam is meglepődtem, miként válok képessé újra a rég elfeledett s már nem remélt mozdulatokra. - nő vitalitásom, teherbírásom.

ETKA Anyó több tízéves tapasztalataira alapozva fejlesztette ki, majd - egyesületet alapítva védte le - egyedülálló módszerét, melynek jótékony hatását az emberi szervezetre az Ő varázslatos személyisége, életkorát meghazudtoló - testi-, lelki-, szellemi - aktivitása fémjelez.

A több módszert is ötvöző, egyéni elemekkel kiegészülő, egész testre irányuló és vele együtt a leginkább elhanyagolt, létfontosságú területekre - a gerinc felső harmadára és nyaki szakaszra kiemelt hangsúlyt fektető speciális gyakorlatok rendszeres alkalmazása meghozza a pozitív változásokat.Életmódtáborok szervezése.Oktatóként szeretném minél szélesebb réteggel megismertetni ezt a mozgáskultúrát, mely segít újra felszínre hozni a velünk születet, de életmódunkból adódóan már elfeledett testtartást, az ebből adódó légzést és mozdulatokat – mellyel segítjük tüdőnk, szívünk munkáját, rugalmasítjuk, erősítjük ereinket, izmainkat, ami által oldódnak a salakanyagok, lerakódások, eredményeként javul agyunk és egész testünk vérellátása - tökéletesedik minden életfunkciónk.

Fénykép galéria
Megfigyelések szerint a mozgásszegény életmódból eredően egyre inkább előretolódik az a korosztály, akinél a gerinc és a vele járó tartásproblémáiból adódóan egyéb járulékos bajok, betegségei lépnek fel.
Mindebből kifolyólag preventív szempontból is áldásos lenne a minél fiatalabb korosztállyal megismertetni ezt a mozgásfajtát, amely specialitásából adódóan ideális alapja minden egyéb tevékenységnek és mozgásnak

„A fejedet más leveheti, de a helyére csak magad tudod tenni”. - Etka Anyó gondolata

Mindezt érthetjük akár képletesen is.

Ráczné V. Éva.
EJNE tag, Lakberendező, Tradicionális Feng-shui tanácsadó, Etka jóga oktató
06/70/31-32-351, Kecskemét Március 15. u. 8.


Vélemények:

Az Etka-jógát 2007. szeptemberében kezdtem el. Előtte már több éve jógáztam különböző tanároknál, különböző stílusokban. Az Etka- jóga előnyét főleg abban láttam, hogy a mindennapi élet során legfontosabb, de legkevésbé karbantartott izmokat és ízületeket célozza meg olyan gyakorlatokkal, amelyek bárhol, bármikor végezhetőek. Gondolok itt például a helyes testtartásra és a mozdulatok (emelés, leülés, stb) megfelelő kivitelezésére. A gyakorlatok nem megterhelőek, így a terhességem harmadik hónapját betöltve visszatértem a csoportba. Döntésemhez a torna előnyein kívül hozzájárult még a barátságos, közvetlen hangulat, Éva segítőkészsége is, amivel a számomra már nehéz vagy nem kivitelezhető gyakorlatokat 'kismama- kompatibilisekre' cserélte vagy módosította, miközben a többiek az eredeti mozdulatokat végezték. Így nem éreztem, hogy miattam akadozik mások fejlődése és én is át tudtam mozgatni a megfelelő izomcsoportot.
A terhességem vége a nyári szünet időszakára esett, de a jóga során szerzett tapasztalataimat tudtam itthon is kamatoztatni, és külön nekikészülést sem igényelt, főzés, takarítás, mosogatás közben nagyszerűen lehet Etka jógáját gyakorolni.
Jelenleg sajnos nem jutok el a foglalkozásokra, de amint tehetem, újra járni fogok. Hiányzik a jókedvű társaság, a mozgás, és az odafigyelő, pozitív életszemléletű Oktató:)))

Manuéla


Az Etka-jóga előnyei terhesség során

Légzéstechnika: a helyes légzéstechnika segít a fájások során elkerülni a légszomjat.
Relaxációs technika: magát a szülés folyamatát nem könnyíti meg, de ha megtanuljuk ellenőrizni a tudatunkat és gondolatainkat sokat segít. Fokozza a vérkeringést, segít szabályozni a vérnyomást, ami jót tesz a babának is.
Nyújtások: főleg a csípőizomzat és ízületek nyújtása könnyít a szülés közben a lazításban. Gerinctorna: a helyes testtartás terhesség alatt és főleg utána felbecsülhetetlen segítség a hátfájás elkerülésében. A korábban mozgásszegény életmódot folytatók számára sem megerőltető.

Manuéla


2008 szeptembere óta járok Etka jógára. előtte már jártam más helyekre, másfajta jógára is.
Mindennel elégedett vagyok, életem részévé vált a jóga, mivel már öt éve hetente rendszeresen tornázom.
A foglalkozáson rendkívül jól érzem magam. Mivel már több helyen is jógáztam tapasztalatból mondhatom, ez a jóga más izmokat is megmozgat, ellazit. Olyan szinten hozott életemben változást a jóga , hogy este lefekvés előtt, reggel felkelés előtt már az ágyban is jógázok. Vagy ha feszült vagyok akár az utcán is joga légzést csinálom.

Marcsi


Nagyon mozgásszegény életet élek, főként ülő munkát végzek. Közeledek a 60. évemhez, és bizony érzem, hogy "berozsdásodtam". Ezért döntöttem úgy másfél évvel ezelőtt, hogy megpróbálom az Etka jógát. Korábban évekig nem sportoltam, nem mozogtam.
Maximálisan elégedett vagyok a foglalkozásokkal, azért is, mert úgy érzem, a gyakorlatok kifejezetten az ülőmunka ellensúlyozását szolgálják, tehát a gyakorlatsor nekem szól.
Próbálom ezeket a mindennapjaim részévé is tenni, de ez még nem mindig sikerül. Az oka egyszerű: lustaság, kifogások keresése, stb.
Fiatalabb koromban - a harmincas éveimben - már jártam jógázni, akkor is Etka jógára, sőt, Etkához! Ezért választottam most is az Etka jógát, mert megtapasztaltam ennek az irányzatnak az előnyeit. Hiszen számomra nem az a fontos, hogy "akrobatikus mutatványokra" legyek képes, hanem hogy testileg-lelkileg egészséges legyek.
Mióta Évához járok jógázni sokkal hajlékonyabb és fittebb vagyok!

Illés Márta


2007szeptemberében kezdtem el Etka jógázni, mert reumatikus fájdalmaimra kell a mozgás, a torna. Úgy érzem, hogy panaszaim csökkentek, igen elégedett vagyok a foglalkozásokkal. Szép program a hétköznapok egyhangúságában, hasznos kikapcsolódásnak tartom.

Olga - nyugdíjas(tanárnő)


2008 tavaszán kezdtem el Etka jógára járni Évához . Nagyon jót tesz az izületeimnek - hajlékonyabb lettem, nincsenek fájdalmaim. Fontos a mozgás a torna , testi lelki harmónia nélkül baj van a szervezet egyensúlyában - munkám során is ezt tapasztalom nap mint nap a rendelőben - jómagam más mozgást is végzek.. Alig várom a "sport napokat" -hiányzik a mozgás, nagyon szeretem. A foglalkozások fokozzák, karbantartják testi és lelki egyensúlyom. Az órákon való részvétel jó közérzetet , ellezulást ,rendszetességet hoz életembe. Mindennapjaimban , más mozgásoknál is próbálok úgy mozdulni, ahogy a z Etka jógán tanultam - az izületek kímélésével, a légzésre is odafigyelve.

Kati


Én még nem jártam soha, sem tornázni, sem jógázni, éppen ezért nincs összehasonlítási alapom, és nagyon kezdőnek érzem magam, nem tudok még a hétköznapokon " jógásan" gondolkodni.
A foglalkozások nagyon jó hangulatúak, vállamba, nyakamba az állandó fájdalom mérséklődik a gyakorlatok hatására, de sajnos ez max egy napig tart. A férjem szerint , jóga után este mindig "pörgök", és nem panaszkodom, hogy fáradt vagyok. ( Tudom, rendszeresebben kellene csinálni )
Csípő műtétem óta a lábápolás, köröm vágás nehézséget okozott, de egy idő óta, ezt a jóga jótékony hatásának könyvelem el, könnyedén le tudom a körmöm vágni.

Köszönöm Börönténé Ili


Mivel hiányzott a mozgás, 2008 ősze óta járok Évához Etka jógára Pár évvel ezelőtt más jellegű foglalkozásokon vettem részt, de úgy gondoltam az a fajta torna nekem már nehéz. (egyes gyakorlatokból min.20-at, vagy 50-et 100-at kellett csinálni)
Ezzel elégedett vagyok, ha tehetem, hetente kétszer is járok, ez kielégíti a mozgás igényemet. Minden testrészt megmozgat, nem túlzottan megerőltető.
Hiányzik, ha a foglalkozásra néha nem tudok elmenni, mivel a mozgás, a pozitív gondolatok, relaxálás üdítően hat. Az órák kellemes hangulatban vidáman telnek, mivel mindenki kb azonos időpontokban jár egy-egy csoport már jól összeszokott. Én egy reggeli és egy délutáni órára szoktam járni, azt tapasztaltam hogy a délutáni órán jobban tudok relaxálni, jobban ki tudok kapcsolni. A mozgás, lazítás mindkét esetben hasonlóan jó érzés, mely a foglalkozások után is érezteti kellemes hatását. Számomra az Etka joga több mint mozgás , megtanuljuk hogy figyeljünk a testünk jelzéseire, öngyógyító technikákat tanulunk, pozitív életszemléletet ad.

Mari


Bár még rövid ideje gyakorlom, örülök, hogy rátaláltam az Etka jógára. Jótékony hatását már most is érzem, az órák nagyon intenzívek, a foglalkozások során egyéni figyelmet kapunk jógaoktatónktól. Mminden foglalkozás alaposan átdolgoztatja az izmokat, nagyon hatékonynak érzem.

H. Beáta


Jade masszázságy

Kívülről befelé haladva váltja ki jótékony hatását, míg a jógával belülről haladunk – egészen mély izmokat is megmozgatva - kifelé.

Ezáltal együttes alkalmazása különösen hatékony.

Ne feledjük azonban, izmaink erősítéséért mozgással, azok edzésével tehetünk legtöbbet!Jade árak:

  • Bevezetőárak: 1000 Ft / alkalmanként
  • Bérlet: 8500 Ft / 10 alkalom
Ez az ár magában foglalja a relaxációt és konfortérzetet elősegítő bónusz szolgáltatásokat is!
Nyitóoldal | Lakberendezés | Feng-shui | Életmód és jóga
:: Készítette: Ambrus Attila :: - 2009(C) Napsugár Stúdio [Minden jog fenn tartva!]