Napsugárstúdió – külső, - belső összhang, út az egység harmóniájához       Napsugárstúdió – egy hely ahol ÖN számít, ahol ÖN (is) számíthat szolgáltatásainkra       Egyedi megoldások a lakberendezésben – Napsugárstúdió       Esztétika, harmónia, egészség – széleskörű szolgáltatások – Önnek is – Napsugárstúdió       Ha fontos ÖNNEK az egészség és a harmónia – az élet minden területén – Napsugárstúdió      
Elérhetőségek:

Telefon: 06/70/3132-351

info@napsugarstudio.hu
napsugar.eva@freemail.hu

H-6000. Kecskemét Március 15 utca 8.


Nyitvatartás:

Rugalmas - ügyfélfogadás bejelentkezés - előzetes egyeztetéssel.
Szünnap: vasárnap és hétfő

Bővebben: pranagyogyitaskecskemet
vagy: http://pranamuhely.hu
Lakberendezés és/vagy Feng-Shui

Korunk emberénél természetes elvárás, hogy lakó és munkakörnyezete térkialakításában, esztétikájában, funkciójában és praktikumában is jól megkomponált legyen – megfelelően kiszolgálja az ott élők és tevékenykedők szükségleteit. Ennek megvalósításában nyújt segítséget a lakberendező. Egyre több ember szeretné azonban lakását a „Feng Shui szerint” kialakítani.

De mi is az a Feng Shui

Ezzel kapcsolatban az ismeretek és elvárások tapasztalatom szerint nem egységesek. Van aki úgy gondolja, alkalmazásával „varázspálcaként” egy csapásra megoldódnak problémái - /milyen egyszerű is lenne./
A témához kapcsolódó kiadványok többnyire figyelemfelkeltő és tájékoztató jellegűek - óhatatlan magában hordozva annak esélyét, hogy olvasója téves következtetések levonásával hamis illúziókat tápláljon.

Divat, tradíció vagy tudomány

A Tradicionális „Igazi” Feng Shui eredete több mint ötezer évre nyúlik vissza. Alapjainak lerakását azon bölcs szerzetesek természeti megfigyeléseinek köszönhetjük, akik a Tao filozófiarendszerét is felépítették – mely a gyökere. Írásos tanúságok szerint KR. E.3000 táján a HSZA dinasztiához tartozó VU császár már tudománnyá nyilvánította a Feng Shuit.Alapszabálya megfogalmazza: olyan építményeket építsünk, mely követi a Nagy Mintát” - az egyensúly megtartása érdekében. Felismerték, lakásunk és berendezési tárgyai hatással vannak életvitelünkre, fejlődésünkre.
A Feng Shui technikai fejlődésének alapját a tudatos térértelmezés képezte és képezi ma is - erre épül a legtöbb tanács vagy javaslat -, ami rá vezethető vissza.

Két fő iskola található a rendszerben

A Tradicionális - Tudatos Térértelmezésre épülő Iránytűiskola, mely méréseivel, elemzéseivel bonyolultabbnak tűnik - kevésbé publikált, egyénre szabott – és bárhol alkalmazható!
Valamint az ebből kifejlődött formák tana, mely a „tedd és ne tedd” halmazrendszerre épül - mintegy modulként alkalmazva azt. Jelképrendszere inkább a hitvilághoz áll közel – domborzati viszonyok között alkalmazható!

Értesültem már olyan megítélésről, amikor a hegyet a toronyházzal, a folyót az országúttal szimbolizálták…?! - téma iránt érdeklődő talán már hallhatott hasonló „értelmezéseket”

A Tudatos Térértelmezésre Épülő Tradicionális Iránytűiskola – másképp „Igazi” Feng Shui

Mérései, elemzései az adott környezet és benne élő/k/ adottságainak, energetikai jellemzőinek feltárására irányul, melyhez a keleti asztrológiai számítások is szervesen kötődnek. Ezek összesítésének eredményeként hozva meg tanácsait, javaslatait – az adott helyre és helyzetre vonatkozóan – az esetleges változtatásokra, minden helyzetben a megoldást keresve. További tanácsai az egészséges életmódra is kiterjednek, ezzel is elősegítve a test, lélek és szellem harmóniájának megteremtését.

Mindennek célja:

Olyan energiával, rezgésekkel teli környezet kialakítása, mely a lehető legjobb feltöltődést biztosítja az egyén/ek/ számára. - aki/k/ így megerősödve könnyebben néz/nek/ szembe az élet kihívásaival, más rálátással veszi/k/ észre lehetőségeiket, másként tud/nak/ élni velük – egészségesebbé, boldogabbá, kiegyensúlyozottabbá válva.

Fentiek alapján – a tanácsadó munkája során csak az utat jelöli ki - végig menni mindenkinek magának kell. A „feladatot” megúszni nem lehet, bár nem mindegy, miként tesszük - a választás az egyén kezében van.A Tradicionális „Igazi” Feng Shui eszköztára kevésbé látványában, mint inkább energetikájában hatásos. Nem zavarja meg az enteriőr vizuális harmóniáját, nem bontja meg annak egységét.

Mint a leírtakból kitűnik, a lakberendezés – ami inkább külsőségeiben - és a Feng Shui ami energetikájában vált ki hatást, két különböző dolog - bár adódhatnak közös mezsgyék, mint például a színek kiválasztása.
A két módszer együttes alkalmazásával elérhető a lakótér harmóniájának komplex megteremtése - amikor is a tér külső harmóniája és a rezgések egyensúlya is létrejöhet.

Ráczné V. Éva.
EJNE tag, Lakberendező, Tradicionális Feng-shui tanácsadó, Etka jóga oktató
06/70/31-32-351, Kecskemét Március 15. u. 8.Mikor érdemes Feng-Shui tanácsadóhoz fordulni, vagy felkérni?

Lakás vagy telek vásárlása előtt:

Amennyiben szeretnénk az adott objektum energetikai adottságait, akár a hozzá kapcsolódó személy vetületében.

Építési és kapcsolódó tervezés előtt:

Ha szeretnénk minél jobban kihasználni a terület és majdani építményünk energetikai lehetőségeit.

Építkezés megkezdése előtt:

Ha korábban nem tettük meg, vagy utólagos ellenőrző mérések, esetleges korrekció céljából - egyes szerkezeti elemek módosíthatják az eredeti rezgéseket.

Berendezés előtt, vagy alatt:

Ha korábban nem tettük meg.

Kész, berendezett lakótérnél:

Ha változtatni szeretnénk életünk valamely területén. Ha energetikailag kedvezőbb környezetre vágyunk. Ha egészebben és egészségesebben szeretnénk élni. A lehetőségeinket jobban ki szeretnénk használni. Ha kiváncsiak vagyunk határainkra. Ha szeretnénk kivédeni a káros sugárzásokat (geopatikus és elektroszmog)

Összegezve – ha tenni szeretnénk önmagunkért, környezetünkért és a velünk élőkért.

Amit nem tudok ígérni

Hogy mindez az Ön tenni akarása, közreműködése nélkül létrejöhet.

Vállalási árkialakítási főbb szempontok

 • A munka tipusától függően:
  • nm2
  • órabér
  • vagy a kettő kombinációja
 • Az árkialakítás alapja:
  • Országos szakmai trendek.
 • Egyéb szempontok:
  • Kapcsolódik-e hozzá lakberendezési munka
  • Tanácsadás a stúdióban - építészeti alaprajz igénybevételével
  • vagy a helyszínen valósul megRáczné V. Éva.
EJNE tag, Lakberendező, Tradicionális Feng-shui tanácsadó, Etka jóga oktató
06/70/31-32-351, Kecskemét Március 15. u. 8.


Nyitóoldal | Lakberendezés | Feng-shui | Életmód és jóga
:: Készítette: Ambrus Attila :: - 2009(C) Napsugár Stúdio [Minden jog fenn tartva!]